Darwine ontwikkelt websites waar mensen met elkaar kennis maken of kennis met elkaar delen: mooi maatwerk.

We tonen u graag een aantal van onze succesvolle projecten.

link Referenties
link Route

ADRES
's-Gravenweg 190
3062 ZL Rotterdam
KvK 24348991 0000

tel 010-2133996
mob (Inne) 06-42804208
info@darwine.nl
VARIA
Darwine?

Darwine komt van Darwin - een wetenschapper die op internet zijn tweede jeugd zal meemaken. Darwin beschreef voor het eerst de evolutietheorie: hoe een grote groep 'domme' diertjes zich kan ontwikkelen tot intelligente levensvormen door domweg proberen en kopiŽren. Internet ontsluit deze zelfde kracht van zwermen: mierenkoloniŽn zijn slimmer dan de onderlinge mieren kunnen bevatten.

In Darwine zit ook wine en de verbasteringen van onze voornamen Erwin en Inne. Ten slotte zit 'dar' in de naam; een werkbij. Geen gemaar: werken. En leven bijen niet als zwermen?

LEESVOER


getting real unleaching the ideavirus technology of cooperation out of control the long tail Lees The Long Tail van Chris Anderson (PDF-file, 1,2Mb) of Out of control van Kevin Kelly. Wat gaat het internet ůns dan nu brengen? Howard Rheingold schrijft erover in Technologies of Cooperation (PDF-file 1,1Mb).
Iets toegankelijker is Ideavirus van Seth Godin (PDF-file 850kb). Een aanrader wanneer je weinig tijd hebt.

Voor iedereen die een software project (of bedrijf) wil managen is get boek 'Getting Real' (PDF-file 367kb) van 37Signals een aanrader. De kernboodschap luidt: 'concentreer je alleen op de essentie en laat alle toeters en bellen varen'; een praktisch voorbeeld van simplicity


HET LOGO


logo Het logo is iets vreemds - ook voor ons. Een aap, een oud figuur van de Maya's met typisch menselijke behoeften: een maag en darmen, maar ook ideeŽn en een stem. Dit is de gebruiker van het net. IT-bedrijven zien hun vakgebied te vaak als een technische aangelegenheid terwijl nu de menselijke of sociale kant veel belangrijker is. Vooral op het gebied van reputaties, kennis en samenwerken.


HET LETTERTYPE


lettertype Het lettertype dat we gebruikt hebben voor de naam Darwine heet Vijfzeven en is ontworpen door Petr van Blokland. Het is een knap staaltje grafische vormgeving: binnen de zeer beperkte ruimte (5x7 pixels) heeft hij een lettertype ontworpen dat zeer leesbaar is.
Het mooie van zijn ontwerp is het besef dat je niet alleen naar de lettervorm kijkt, maar ook naar de witruimte tussen de letters en de dik-dunverhouding van de letters (zo is de rechterpoot van de hoofdletter "A" bij schreefletters dikker dan de linker). Door deze aspecten te accenturen blijkt het lettertype opvallend 'fris' te ogen - vooral van een afstand.
Een ander lettertype dat zo klein mogelijk ontworpen is, is Silkscreen, door Jason Kottke (bekend van www.kottke.org). Download Silkscreen hier.


GAME OF LIFE


Een grote inspiratie voor ons is evolutie. Of eigenlijk hoe de natuur leert. Door 'Trial and error': van alles proberen en achteraf kijken wat het beste werkt. Vooral vťťl feedback.
Een mooi voorbeeld van dit denken is het 'spel' Game of Life van John Conway. In dit spel laat hij in een ruitjespatroon 'levende blokjes' zich ontwikkelen tot verrassende figuren binnen door hem bepaalde spel- of leefregels. Hier staat een voorbeeld.

EXTRA'S


surfs up We hebben voor onze relaties een CD-Rom gemaakt gevuld met interessante files (pdf, mp3, video) en een powerpoint presentatie over hoe je internet succesvol als medium kunt gebruiken. Stuur ons een mailtje en u ontvangt deze CD-Rom per omgaande. Hier kunt u de powerpoint presentatie (pps-file, 19Mb) downloaden. Let wel, de beelden spreken niet altijd voor zich - mail of bel (010-2133996 / 06-42804208) ons gerust voor een toelichting!

We hebben ook een CD-Rom gemaakt gevuld met MP3-files van bijzondere lezingen. Stuur ons een mailtje en u kunt ook deze CD-Rom per omgaande ontvangen.

SIMULATIE
game of life